Eco2floor nieuws
10 mei 2019

Eco2floor nieuws

Eco2floor, de nieuwe trend op het gebied van cementgebonden gietdekvloeren

Als leverancier van betonmortel kunnen wij, naast onze standaard producten, u nu ook voorzien van de nieuwste ontwikkeling op het gebied van gietdekvloeren.

De eco2floor gietdekvloer is een milieuvriendelijke en duurzame gietdekvloer gebaseerd op gemalen hoogovenslak GBBS, waarbij nagenoeg geen CO2-uitstoot plaats vindt in het productieproces.
Dit draagt bij aan de vermindering  van de CO2-footprint en realisatie van hoge BREEAM-scores in het bouwproces. De eco2floor combineert de voordelen van de traditioneel gesmeerde zandcement-dekvloer met het verwerkingsgemak van anhydriet-gebonden gietvloeren.

Deze zelf nivellerende gietdekvloer is krimparm en creëert een hogere vlakheidsklasse dan de gebruikelijke zandcementdekvloeren. Het productieproces vanuit onze centrale en geselecteerde vloerenbedrijven zorgt voor snelle leveringen op de bouwplaats. Geschikt voor kleinere werken, maar ook producties tot wel 1000 m² per dag kunnen ook worden gerealiseerd.

De homogeniteit van de mortel zorgt voor een vele malen hogere warmtegeleidingscoëfficiënt bij toepassing met vloerverwarming. Ook gezien de hoge buigtreksterkte van het materiaal is deze vloer uitermate geschikt bij toepassing voor zwevende dekvloeren ofwel op isolatie.

De kenmerkende eigenschappen van eco2floor, zoals snel beloopbaar, snel belastbaar en kortere droogtijd bieden vele voordelen t.a.v. de verdere afwerking van de vloer. Er kan bij een veel hoger restvochtpercentage al verlijmd en betegeld worden, met de gebruikelijke primers en cementgebonden lijmen. Hierbij kunnen ook de natte ruimtes worden voorzien van eco2floor.
Met deze voordelen kan o.a. de bouwtijd worden verkort en hierdoor een kostenbesparing opleveren.

Kortom, het betere alternatief voor de traditionele cementdekvloer en anhydrietvloer ligt na jaren ontwikkeling voor handen en draagt bij in het arbeidsvriendelijke verwerkingsproces.

Vele aannemers en klanten zijn u al voorgegaan en uitermate positief over de eigenschappen van eco2floor. Informeer bij ons voor de mogelijkheden naar de gietdekvloer van de toekomst.

Eco2floor, the floor is yours.

Terug