CSC

Kijlstra Betonmortel is al geruime tijd actief bezig om zo duurzaam mogelijke producten te leveren. Voor onze betonmortelcentrales in Amsterdam en Vianen hebben wij vorige jaar al het CSC certificaat behaald. Op 17-04-2018 heeft Kijlstra Betonmortel Amsterdam het CSC Zilver certificaat behaald en op 01-11-2018 heeft Vianen Betonmortel B.V. het CSC Goud certificaat behaald. Onze doelstelling is om dit voor alle betonmortelcentrales te behalen.

CSC (Concrete Sustainability Council) is een certificeringssysteem gericht op verantwoorde herkomst van beton, cement en toeslagmaterialen. De voorloper van dit CSC systeem was het bekende Beton Bewust systeem. Het CSC systeem heeft als doel om een wereldwijde standaard te ontwikkelen voor het verantwoord inkopen van grondstoffen en het bijbehorende certificeringssysteem voor productie en levering van beton. Men streeft zo naar het versnellen van verduurzaming van beton en maatschappelijk verantwoorde processen binnen de cement- en betonsector.

Onze vestiging in Amsterdam beschikt al jaren over het BREEAM certifitcaat. BREEAM is de gezaghebbende methode voor duurzaamheidsbeoordeling van gebouwen. Erkenning door BREEAM is het hoogst haalbare voor bouwbedrijven en opdrachtgevers met duurzaamheidsambities. De autoriteit BREEAM heeft CSC officieel als keurmerk opgenomen.

Vianen Betonmortel heeft de afgelopen jaren het gehalte kg CO2/m3 betonmortel gereduceerd met tenminste 10% in 2020 t.o.v. het jaar 2015.  

2015: 188 kg CO2/m³
2017: 188 kg CO2/m³
2018: 165 kg CO2/m³

2019: 142 kg CO2/m³

Zoals in bovenstaand schema is te zien, was in 2017 het CO2 gehalte, evenals in 2015, nog 188 kg CO2/m³. In de eerste helft van 2018 was het gemiddelde CO2 gehalte 165 kg CO2/m³. Hiermee is de reductiedoelstelling kg CO2/m³ van tenminste 10% CO2/m³ in 2020 reeds gehaald (E3-C1 Betonhuis). Afhankelijk van de daadwerkelijke cijfers in de benchmark 2018 zullen wij de reductiedoelstelling eventueel verder aanscherpen.

Een doorlopende doelstelling bij alle centrales is het bewustwordingsproces om zuinig te zijn met het gebruik van water en daarmee een waterreductiedoelstelling van 5% in 2022 te realiseren.Zakelijk offerte aanvragen

Graag zien wij uw aanvraag voor een offerte tegemoet.

Offerte aanvragen

beton direkt

Particulier direct bestellen

Beton bestellen en binnen twee werkdagen bij u thuis geleverd

Online beton bestellen

De juiste MIXX

MIXX

Voor verschillende toepassingen in de bouw hebben wij speciale betonmortel “MIXX”-en ontwikkeld. Hierdoor heeft u als klant altijd precies het product dat aan uw specifieke wensen, bestekeisen en uitvoeringsmethode voldoet; zoals de juiste samenstelling en eigenschappen. Wij leveren op het gewenste tijdstip, de juiste plaats en in de afgesproken hoeveelheid en stortsnelheid. Een compleet pakket op maat dus.